Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde

Printeaza

Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi, leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet de vin rosu, sare si piper negru.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_ridichi_si_ceapa_verde

  • o cana ridichi de luna
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 legaturi de leurda
  • 2 legaturi de untisor
  • 3 lingri de ulei de masline extravirgin
  • o lingura de marar tocat
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • o lingura de otet de vin rosu
  • o lingura de sare
  • un varf de cutit de piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii noi, iar pe cei mari tăiaţi-i în jumătăţi sau sferturi, pentru a-i aduce la dimensiunea celor mici. Totodată, tăiaţi ceapa verde în rondele. Incingeţi o tigaie cu marginile înalte, apoi adăugaţi uleiul şi cartofii.

Inăbuşiţi cartofii, acoperind tigaia cu un capac, până devin moi şi rumeni, apoi adăugaţi ceapa verde tăiată rondele, oţetul, sarea şi piperul măcinat. Lăsaţi tigaia pe foc încă 2-3 minute, pentru a se evapora oţetul şi a se înmuia ceapa, apoi opriţi focul.

Rupeţi leurda şi untişorul bucăţi şi amestecaţi-le într-un bol mare cu ridichile tăiate feliuţe şi cu soteul de cartofi, apoi turnati sosul ramas in tigaie si presarati cu marar tocat. Serviti salata cu friptura de miel.

Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde

Salata_de_cartofi_ridichi_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu prea se gasesc ridichi pentru salata asta delicioasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.