Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde
PrinteazaSalata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde din: cartofi noi, ulei, dovlecei, ceapa verde, capere, ulei de masline, mustar de dijon, suc de lamaie, miere, sare, piper.
- 900 g cartofi noi
- 2 linguri ulei
- 2 dovlecei
- 1 legatura ridichi
- 3 cepe verzi
- 1 lingura capere
- 80 ml ulei de masline
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă până ce se înmoaie. Se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de cartofi. Se scurg bine de excesul de grăsime şi se tamponează cu un prosop de hârtie; se aşază într-un castron.
Se spală dovleceii şi se şterg, se taie felii şi se frig în tigaia-grill. Se curăţă şi se taie felii ridichile şi se adaugă în castron, cu feliile de dovlecel, ceapa tocată şi caperele. Intr-un borcan filetat, se amestecă uleiul de măsline cu muştar, suc de lămâie, sare, piper şi miere; se închide borcanul şi se scutură bine.
Vinegreta obţinută se toarnă peste salată şi se serveşte.
Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde
Pofta buna!