Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde

Printeaza

Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde din: cartofi noi, ulei, dovlecei, ceapa verde, capere, ulei de masline, mustar de dijon, suc de lamaie, miere, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_noi_cu_dovlecei_si_ceapa_verde

  • 900 g cartofi noi
  • 2 linguri ulei
  • 2 dovlecei
  • 1 legatura ridichi
  • 3 cepe verzi
  • 1 lingura capere
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita miere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă până ce se înmoaie. Se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de cartofi. Se scurg bine de excesul de grăsime şi se tamponează cu un prosop de hârtie; se aşază într-un cas­tron.

Se spală dovleceii şi se şterg, se taie felii şi se frig în tigaia-grill. Se curăţă şi se taie felii ridichile şi se adaugă în castron, cu feliile de dovlecel, ceapa tocată şi caperele. Intr-un borcan filetat, se amestecă uleiul de măsline cu muştar, suc de lămâie, sare, piper şi miere; se închide borcanul şi se scu­tură bine.

Vinegreta obţinută se toarnă peste salată şi se serveşte.

Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde

Salata_de_cartofi_noi_cu_dovlecei_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.