Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

  • 200 g fasole căţărătoare
  • 450 g cartofi mici
  • 675 g roşii mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.)
  • 4 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 200 g frunze tinere de spanac
  • 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă şi seminţe
  • 1 lingură pesto
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Ingrediente gremolata:

  • 1 lămâie mică
  • 2 căţei mari de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1 mână pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Cartofii se fierb într-o oala încă­pătoare, în apă clocotită, cu puţină sare,10-12 min. sau până când încep să se frăgezească.

Se adaugă fasolea şi se fierb încă două minute. Legumele se scurg şi să clătesc cu apă rece. Cartofii şi fasolea se amestecă cu roşiile, cepele verzi şi spanacul. Se asezo­nează după gust.

Pentru a prepara gremolata, se ta­ie fâşii subţiri de coajă de lămâie, cu un cură­ţător de legume. Se îndepărtează pe cât posibil coaja albă, care este amara. Coaja de lămâie se taie mărunt şi se amestecă cu usturoiul şi pă­trunjelul. Se asezonează şi se pune la păstrat.

Se stoarce zeama de lămâie şi se procesează 10-15 secunde în robotul de bucă­tărie împreună cu roşiile decojite şi pesto. Amestecul se toarnă peste salata de cartofi şi se amestecă. Deasupra se presară gremolata si se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.