Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan

Printeaza

Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan din: cartofi, sare, sparanghel verde, zahar, ridichi, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, piper, parmezan.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_cu_sparanghel_ridichi_si_parmezan

  • 600 g cartofi noi
  • sare
  • 500 g sparanghel verde
  • zahar
  • 1 legatura ridichi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie
  • piper
  • 50 g parmezan

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi un praf de zahăr; se fierb cca 10-12 min. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă; se taie bucăţi de cca 3 cm. Se spală ridi­chile şi se curăţă; se taie felii.

Se spală sparanghelul şi se decojeşte în dreptul treimii inferioare; se îndepărtează cape­tele lemnoase şi se fierb tijele în apă cu sare cca 20 min. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc cartofii şi bucăţile de sparanghel.

Se spală pătrunjelul, se şterge, se rup frunzuliţele şi se toacă, într-un castron mare se aşază pătrun­jelul, ridichile şi sucul de lămâie. Se adaugă cartofii şi sparanghelul şi se amestecă toate cu atenţie. Se sărează şi se piperează salata. Inainte de servire se presară parmezan ras.

Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan

Salata_de_cartofi_cu_sparanghel_ridichi_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.