Salata de cartofi cu ridichii si branza

Printeaza

Salata de cartofi cu ridichii si branza din: cartofi, zeama de legume, sare, piper, zahar, otet, ridichi, mar, castravete, ceapa verde, marar, iaurt, smantana, lapte, branza.

Ingrediente:Salata de cartofi cu ridichii si branza

  • 1 kg cartofi
  • 1/8 l zeama concentrata de legume
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 5 linguri otet
  • 1 legatura ridichi
  • 1 mar
  • 1 castravete
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 150 g iaurt
  • 150 g smantana
  • 5 linguri lapte
  • 80 g branza Bucegi (Roquefort)

 

 

Mod de preparare:

Peste cartofii fierti si taiati rondele se toarna zeama de legume, dreasa cu un varf de cutit de zahar, 2 linguri de otet, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa aproximativ o ora sa se patrunda.

Ridichile se curata, se spala si se taie felii. Marul curatat de coaja si de partea lemnoasa se taie in felii subtiri.

Castravetii se curata de coaja, se taie in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie felii. Verdeata se spala, se zvanta si se taie marunt.

Se amesteca toate cu cartofii, se prepara un sos din otet, iaurt, smantana si lapte, se gusta de sare si piper si se toarna peste salata.

La sfarsit, se presara cu branza Roquefort faramitata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.