Salată de cartofi cu piept de curcan

Printeaza

O reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri, otet si piper.

Ingrediente:Salata de cartofi cu piept de curcan

  • 800 g cartofi mici
  • 300 g file de piept de curcan
  • 2 legături ceapă verde
  • 250 g broccoli
  • sare
  • 150 g smântână dulce
  • 50 g smân­tână fermentată
  • 2 gălbenşuri foarte proaspete
  • 3 linguri oţet
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii şi se taie sferturi, pe lung. Se spală carnea de curcan, se şterge şi se taie fâşii. Se prepară legumele. Se taie ceapa verde rondele şi se despart bucheţelele de broccoli; ambele se opăresc în apă clocotită cu sare cca 2 min. Se scot, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine.

Se amestecă cele două sortimente de smântână cu gălbenuşuri şi oţet. Se adaugă cartofi şi piept de curcan şi se amestecă; se sărează şi se piperează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace 20 min. pe şina din mijlocul cuptorului.

Se adaugă broccoli şi se mai fierbe 10 min. Se amestecă împre­ună cu ceapa verde, se potriveşte de sare şi piper după gust şi se serveşte salata cât este caldă.

Salată de cartofi cu piept de curcan

Salata de cartofi cu piept de curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.