Salată de cartofi cu peste si maioneza

Printeaza

Salată de cartofi cu peste si maioneza

Ingrediente:Salată de cartofi cu peste si maioneza

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 3 ouă
  • 400 ml ulei
  • 1 cutie sardele
  • 1 lămâie
  • sare
  • muştar

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare şi ceapa tăiată, amesteci şi dai deoparte. Fierbi cartofii (de mărime mijlocie) în coajă, în apă clocotită 30 de minute, cu o linguriţă de sare.

Când sunt fierţi, îi cureţi şi îi tai felii de 1/2 cm, după care îi răstorni peste sosul cu ceapă amestecând uşor şi îi laşi aşa. între timp, prepari maioneza în care pui şi uleiul de la sardele şi 2 linguri zeamă de lămâie.

Tai sardelele în bucăţi de 2-3 cm şi le pui peste cartofi, pui şi maioneza şi amesteci uşor, să nu zdrobeşti cartofii. Aşezi salata pe pla­tou, o netezeşti frumos cu un cuţit şi ornezi cu roze de gogoşari şi măsline tăiate în formă de stea.

Cartofii trebuie să-i cureţi fierbinţi ţinându-i pe un şervet, astfel absorb tot sosul devenind fragezi şi gustoşi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • salata de peste cu cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.