Salata de cartofi cu fasole verde si mustar

Printeaza

Salata de cartofi cu fasole verde si mustar din: cartofi noi mici, fasole verde, muştar Dijon, ceapa, cimbru sau de pătrunjel proaspăt, ulei de măsline extravirgin, oţet de vin roşu.

 

Ingrediente: Salata_de_cartofi_cu_fasole_verde_si_mustar

  • 340 g de cartofi noi mici, tăiaţi în sferturi
  • 340 g fasole verde, tocată bucăţi
  • 2 linguriţe de muştar Dijon
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 1 linguriţă de cimbru sau de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de oţet de vin roşu

Mod de preparare:

Pune cartofii într-un vas cu apă şi puţină sare. Fierbe-i până când se înmoaie uşor, circa 10 minute.

Adaugă fasolea şi lasă totul pe foc încă 5 minute.

Combina într-un bol uleiul, oţetul, muştarul, cepele şi cimbrul.

Asezonează dressingul cu sare şi piper negru, după gust.

Scurge bine cartofii şi fasolea. Mută legumele într-un vas de dimensiuni medii, adaugă ingredientele de la punctul anterior şi amestecă bine.

Serveşte salata la temperatura camerei.

Salata de cartofi cu fasole verde si mustar

Salata_de_cartofi_cu_fasole_verde_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.