Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean

Printeaza

Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean din: cartofi, ceapa verde, ardei gras, masline verzi, uleid e masline, zahar, patrunjel, sare, piper, hrean.

 

Ingrediente:Salata_de_cartofi_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_hrean

  • 2 cartofi de dimensiune mijlocie
  • 2 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei rgas rosu
  • 10 masline verzi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar de trestie sau miere
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri hrean ras
  • 125 g iaurt
  • 1-2 lingurite otet de mere

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute, la foc mediu.

Scurgi cartofii fierţi, iar când s-au mai răcit, îi decojeşti, îi tai în cuburi şi îi stropeşti cu 2 linguri ulei de măsline.

Ii pui în vasul cu capac în care vei transporta salata.

Dacă foloseşti ceapă roşie, o tai mărunt şi o laşi să se marineze până a doua zi, în oţet diluat cu o cantitate egală de apă.

Pentru dressing, amesteci iaurtul cu zahărul până se dizolvă, după care pui hreanul ras şi 1-2 linguriţe cu oţet.

Pui dressingul în frigider, într-un borcan.

A doua zi, cureţi, speli şi tai în fâşii ardeiul, iar ceapa verde în rondele. Dacă ai folosit ceapă roşie, o scurgi bine.

Amesteci într-un castron cartofii, măslinele, ardeii, ceapa, pătrunjelul fin tocat şi dressingul de hrean.

Consumi salata imediat sau după ce ai răcit-o circa 1/2 oră.

Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean

Salata_de_cartofi_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.