Salata de cartofi afumati cu capere si mustar

Printeaza

Salata de cartofi afumati cu capere si mustar din: ceai Rooibos, cartofi noi, oua, mustar, suc de lamaie, sare, ulei, usturoi, ierburi tocate (rozmarin, busuioc şi cimbru), capere, piper negru.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_afumati_cu_capere_si_mustar

  • 6 pliculeţe cu ceai Rooibos
  • 1 kg de cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi în jumătate

Pentru maioneza cu ierburi:

  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 5 g muştar
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • un vârf de cuţit de sare
  • 750 ml ulei
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 80 g ierburi tocate (rozmarin, busuioc şi cimbru)

Pentru asamblare:

  • 125 g capere
  • piper negru şi plante aromatice

Mod de preparare:

Acoperă cu folie de aluminiu interiorul unei cratiţe cu capac. Desfă pungile de ceai, presară conţinutul în cratiţă şi aşază un grătar în interior. Aşază cartofii pe acest grătar.

Pune oala pe foc şi las-o până începe să iasă fum. Pune capacul şi încălzeşte timp de 12-15 minute, la oala de pe foc şi scoate cartofii.

Prepară maioneza din gălbenuşuri, muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei. Adaugă usturoiul şi ierburile şi amestecă bine.

Scurge caperele. Amestecă cartofii afumaţi cu maioneza şi piperul iar deasupra presară caperele şi plantele aromatice.

Salata de cartofi afumati cu capere si mustar

Salata_de_cartofi_afumati_cu_capere_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.