Salata de cartofi cu ceapa si mustar

Printeaza

Salata de cartofi cu ceapa si mustar

Ingrediente:Salata de cartofi cu ceapa si mustar

  • 1 kg cartofi roşii
  • 1 ceapă
  • 200 ml apă fiartă cu condimente
  • 3 linguri oţet
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă zahăr
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi îi pui la fiert cu tot cu coajă în puţină apă sărată, pentru 20 de minute. Ii scurgi şi îi laşi să se răcească. îi cureţi şi îi tai rondele când sunt reci, pentru a nu se sfărâma. îi sărezi şi piperezi după gust.

Ceapa o tai cubuleţe mici şi o pui la fiert în 200 ml apă cu 1 lin­gură de condimente, muştar, oţet şi zahăr. Laşi să dea 2-3 clo­cote, apoi o torni fierbinte peste cartofi.

Laşi să se pătrundă o oră. Torni uleiul peste cartofi, amstecând uşor, să nu se sfă­râme. Cine doreşte poate adăuga în sa­lată roşii, castraveţi sau felii de ridichi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.