Salată de carne de vită cu ciuperci

Printeaza

Salată de carne de vită cu ciuperci

Ingrediente:Salată de carne de vită cu ciuperci

  • 300 g carne de vită fiartă foarte bine
  • 2 cepe mijlocii
  • 10-12 ciuperci
  • 1 sfe­clă mijlocie fiartă
  • 1 linguriţă muştar
  • 3 linguri oţet de mere sau zeamă de lămâie
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Pregăteşti întâi sosul pentru care freci muştarul cu zahărul, sare şi piper şi apoi torni uleiul puţin câte puţin ca la maioneză.

Adaugi zeama de lămâie şi ceapa tăiată foarte fin.

Speli ciupercile, le cureţi dacă sunt proaspete şi le pui imediat în sos ca să nu se înnegrească.

Cureţi şi sfecla, o tai cubuleţe şi la fel carnea, după care le amesteci cu sosul şi ciupercile.

Aşezi totul într-o salatieră, presari verdeaţă şi o dai la rece pentru o oră înainte de servire.

 

Poftă bună

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.