Salată de calamari cu vinegretă de roşii

Printeaza

Salată de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de rucola.

Ingrediente:Salata de calamari cu vinegreta de rosii

  • 24-28 rondele calamari
  • zeama de la 1 portocala si 1 lamaie
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 3 linguri ulei de masline

vinegreta de rosii

  • 1 rosie mare, bine coapte, curatata de seminte si taiata bucati mari
  • 1/4 otet din vin alb
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 cana ulei de masline
  • sare si piper macinat, dupa gust

salata:

  • 4 rosii medii, bine coapte
  • 4 pumni frunze de rucola
  • 2 lingurite ulei de masline
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Inşiraţi pe frigărui de lemn calamarii. Bateţi zeama de citrice cu busuiocul, uleiul şi fulgii de ardei iute. Aşezaţi frigăruile pe o tavă, turnaţi peste ele marinata de citrice, răsuciţi-le să se ungă uniform cu marinată. Acoperiţi şi lăsaţi 15-20 min la temperatura camerei.

Preparaţi vinegretă punând în blender roşia, oţetul şi zahărul. Procesaţi adăugând uleiul puţin câte puţin, ca pentru maioneză. Condimentaţi cu sare şi piper măcinat, după gust. Pudraţi frigăruile cu sare şi piper după gust şi frigeţi calamarii pe ambele părţi, până devin rondelele opace (3-4 min). Pregătiţi salata amestecând roşiile tăiate feliuţe cu rucola, uleiul, sare, piper şi lămâie după gust.

Pentru a servi, împărţiţi vinegretă în 4 farfurii. Puneţi deasupra câte 1/4 din amestecul de salată şi câte 6-7 calamari fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.