Salata de calamar cu sos alb

Printeaza

 

Ingrediente:Salata de calamar cu sos alb

  • 8 calamari mici
  • 100 ml smîntînă
  • un ardei iute
  • doi căţei de usturoi
  • două mere
  • ghimbir ras
  • două lămîi
  • 100 ml apă
  • sos de soia
  • două linguri de miere
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • salată rucola
  • o linguriţă de oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe. Se taie cubuleţe, se pun într-un vas cu apa, sucul de la o lămîie şi sarea. Se lasă să fiarbă pînă se înmoaie, se iau de pe foc şi se pasează.

Se lasă să se răcească, se amestecă bine cu smîntînă, sarea, piperul, oregano tocat şi se introduce la rece. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu sucul de la lămîia rămasă, usturoiul curăţat şi pisat, uleiul de măsline, o lin­guriţă de ghimbir ras şi două linguri de sos de soia.

Se adaugă mierea, se introduc calamarii curăţaţi de osul trans­parent din interior, se amestecă şi se lasă la marinat 35 de minute la rece. Se scot calamarii din marinată, se frig pe un grătar încins şi se servesc alături de sosul alb şi sala­ta rucola. Calamarii se mai pot pregăti şi în tigaie de teflon sau în cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.