Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din: bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru si frunze de menta.

Ingrediente:Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

  • 200 g bulgur
  • 300 g file de peşte oceanic (chefal roşu)
  • 1/2 lămâie, tăiată felii subţiri
  • 150 g castravete, tăiat cubuleţe
  • 100 g ceapă verde, tocată
  • 250 g roşii cherry, tăiate în jumătăţi
  • 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

pentru sos:

  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar de Dijon
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • sare şi piper negru

ornare:

  • câteva frunze de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Se pune un ibric cu apă ia fiert. Se pune bulgurul într-un castron termo- rezistent şi se acoperă cu 600 ml apă fiartă. Se lasă bulgurul să stea timp de 45 de minute sau până când devine moale şi a absorbit aproape toată apa.

Intre timp, fileurile de peşte se pun într-o cratiţă mare, cu capac. Se adaugă feliile de lămâie, firele de pătrunjel, boabele de piper şi apă rece cât să acopere totul. Se pune la fiert, apoi se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet, acoperit, timp de 5 minute sau până când carnea peştelui şi se desface uşor

Se scoate peştele din apă şi se lasă să se răcească, apoi se desface în bucăţi mari. Se scurge surplusul de apă din bulgur şi se stoarce. Se pune într-un castron de salată, mare. Se adaugă castrave­tele, ceapa verde, roşiile şi verdeaţa tocată. Se pune cu grijă peştele să nu se rupă.

Pentru prepararea sosului, se amestecă toate ingredientele. Se toarnă sosul peste salată şi se amestecă uşor fără a se rupe peştele. Se acoperă castronul şi se lasă la rece pentru ca aromele să se dezvolte.

Se gustă înainte de a se servi şi se ornează cu frunze de mentă. Se poate folosi orice alt peşte alb sau ton din conservă, scurs şi desfăcut în bucăţi în prealabil.

Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.