Salata de bulgur cu castraveti si menta
PrinteazaSalata de bulgur cu castraveti si menta din: bulgur, rosie, castravete, menta, lamaie, sare, piper.
- 3/4 cana bulgur marunt
- 1 rosie
- 1 castravete
- 4-5 fire menta verde
- 1/2 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui bulgurul într-un bol şi torni peste el apă fierbinte, cu 3-4 cm mai mult decât nivelul boabelor. Acoperi vasul şi laşi bulgurul să se umfle timp de 15-20 de minute. Cu o furculiţă, amesteci bine în masa de bulgur, ca să,nu adere boabele între ele.
Dacă foloseşti boabe mari de bulgur (de 3-4 mm), e bine să le fierbi timp de 12 minute, la foc mediu, în 1 1/4 cană apă, până când boabele se înmoaie. Speli roşia, castravetele şi menta.
Tai castravetele în cubuleţe, roşia in felii, iar frunzele de mentă mărunt. Pui într-un bol bulgurul răcit şi, cu 2 furculiţe, îl amesteci împreună cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust.
Decorezi cu feliile de roşie. Serveşti salata după ce ai răcit-o 1/4 oră, în frigider.
Salata de bulgur cu castraveti si menta
Pofta buna!