Salată de ardei copti cu cimbru

Printeaza

Salată de ardei copti

Ingrediente:Salată de ardei copti cu cimbru

  • 2 kg ardei gras sau capia
  • 100 ml oţet de vin
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 linguriţă sare
  • 1 praf cimbru
  • 1 căpăţână usturoi

 

Mod de preparare:

Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine.

Se presează praful de cimbru peste ei.Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei .

Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă păţile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.