Salata de andive cu bacon si pere

Printeaza

Salata de andive cu bacon si pere din: andive, ruccola, radicchio, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, miere, sare, piper si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Salata_de_andive_cu_bacon_si_pere

  • 2 andive
  • 1 legatura ruccola
  • 1 capatana radicchio
  • 2 pere
  • 4 linguri miez de nuca
  • 8 felii bacon
  • 4 linguri otet de mere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite miere fluida
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se spala andivele, se curata si se desprind frunzele de pe cotor. Se spala ruccola, se curata si se indeparteaza eventual cotoarele tari. Se spala salata radiccgio, se curata si se rupe bucati.

Se spala perele, se taie sferturi si se curata de cotoare. Se taie felii subtiri si se repartizeaza totul pe 4 farfurii.

Se toaca miezul de nuca. Se taie in doua feliile de bacon si se calesc intr-o tigaie incinsa fara adaos de grasime. Se prepara un dressing din otet, suc de lamaie, miere, sare si piper.

Se adauga uleiul si se bate cu telul. Se stropeste salata cu dressingul si se asaza deasupra baconul. Se presara nuci.

Salata de andive cu bacon si pere

Salata_de_andive_cu_bacon_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.