Salata cu varza de Bruxelles

Printeaza

O reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Salata cu varza de Bruxelles

  • 225 g varză de Bruxelles
  • măr pentru desert
  • 125 g morcov, ras
  • 3 tije de ţelină, tocate
  • linguri coriandru, proaspăt tocat
  • 125 g curmale, fară sâmburi, tocate

pentru sos:

  • 1 lingură smântână cu 15% grăsime
  • 2 linguriţe maioneză cu puţine calorii
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • coaja rasă şi sucul de la 1 portocală
  • 2 linguriţe oţet de vin alb
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se amestecă smântână, maioneza, uleiul, oţetul, coaja şi sucul de portocală. Se sărează şi se pipe- rează după gust şi se lasă deoparte.

Se curăţă varza de Bruxelles de codiţe şi frunzele exterioare, se rupe bucăţele fine şi se pune într-un castron mare. Se lasă mărul cu coajă şi se taie în sferturi, îndepărtându-se cotorul, apoi se taie în cubuleţe şi se adaugă în castronul mare împreună cu ţelina şi morcovul.

Se toarnă sos cât să cuprindă salata, dar se păstrează puţin pentru a fi servit alături. Se presară coriandru şi curmale peste salată.

Salata cu varza de Bruxelles

Salata cu varza de Bruxelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata de varza de bruxelles

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.