Salata cu untisor si ceapa caramelizata

Printeaza

Salata cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui, fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare si piper macinat.

Ingrediente:Salata_cu_untisor_si_ceapa_caramelizata

  • 2 cepe de circa 120 g fiecare
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra)
  • 100 g untisor
  • 50 g sfecla preparata

pentru vinegreta:

  • 1 lingura cu otet de vin vechi
  • 1 lingurita cu ulei de porumb
  • 1 lingura cu apa
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o rondele subţiri şi separaţi inelele unele de altele. Aşezaţi-le pe o tavă acoperită cu pergament, ungeţi uşor cu ulei şi pudraţi bine cu fructoză sau cu zahăr pudră. Bă­gaţi tava la cuptor şi lăsaţi-o la copt 10 minute, pînă cînd ceapa începe să se rumenească şi devine crocantă.

Alegeţi untişorul. După ce aţi înlăturat cozile, spălaţi legătura de untişor în mai multe ape şi ştergeţi-o. Curăţaţi sfecla roşie şi tă­iaţi-o felii subţiri.

Preparaţi vinegreta. Turnaţi toate ingredientele într-un castron, bătînd puţin cu furculiţa, pentru a omogeniza amestecul. Adă­ugaţi apoi untişorul şi feliile de sfeclă şi amestecaţi uşor. Reparti­zaţi compoziţia pe patru farfurii reci. Scoateţi inelele de ceapă din cuptor şi lăsaţi-le să se răcorească. Aşezaţi-le deasupra untişorului şi serviţi.

Salata cu untisor si ceapa caramelizata

Salata_cu_untisor_si_ceapa_caramelizata

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ceapa caramelizata crocanta

1 comentariu

  1. Ce dracu e untisorul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.