Salata cu ton, iaurt si ceapa

Printeaza

Salata cu ton, iaurt si ceapa din: ton, iaurt, ulei de masline, ridichi, sare, piper alb, ceapa rosie, ceapa alba, salata, castraveti, zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata_cu_ton_iaurt_si_ceapa

  • 1-2 cutii de ton în ulei vegetal
  • 1-2 linguri iaurt
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 4-5 ridichi
  •  sare
  •  piper alb
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 salată verde mică
  • 2-3 castraveţi
  •  zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Se desfac cutiile de ton, se scot bucăţile de peşte şi se pun la scurs într-o sită. Separat, într-un bol, se pun frunzele de salată verde, spălate, rupte sau tăiate, ceapa roşie tăiată solzişori şi ceapa albă. Ridichile se spală şi se taie rondele foarte subţiri, apoi se pun peste celelalte ingrediente.

Castraveţii se spală, nu se curăţă de coajă, se taie felii foarte subţiri şi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se presară şi bucăţile de ton pe deasupra şi se amestecă toate cu sare şi piper, iar apoi se lasă 5 minute la rece.

Se scoate de la frigider şi se amestecă cu uleiul, iaurtul şi sarea de lămâie, după gust, şi se serveşte ornată cu puţin pătrunjel şi cu lipie caldă.

Salata cu ton, iaurt si ceapa

Salata_cu_ton_iaurt_si_ceapa

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.