Salata cu sunca de pui si bacon

Printeaza

Salata cu sunca de pui si bacon din: sunca de pui, bacon, cartofi, rosii, ardei gras, masline, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Salata cu sunca de pui si bacon

  • 300 g sunca de pui
  • 200 g baon
  • 300 g cartofi fierti in coaja
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 100 ml masline fara samburi 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri patrunjel si marar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i calzi, tăiaţi-i cuburi şi puneţi- într-un castron.

Tăiaţi baconul julien (fideluţă), apoi prăjiţi-1 cca 2 min în foarte puţin ulei, bine încins; adăugaţi-l imediat peste cartofii din castron.

Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le cuburi. Tăiaţi ardeiul julien.

Procedaţi la fel şi cu şunca de pui. Adăugaţi în castron toate ingredientele tocate, alături de cartofi şi bacon.

Faceţi un dressing bătând bine uleiul cu zeama de lămâie, sare, piper şi verdeţuri.

Puneţi dresingul peste salată şi ornaţi cu măsline.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Salată Mediteraneană cu Șuncă Serrano

Salată Mediteraneană cu Șuncă Serrano din: sunca serrano, rucola, mozzarella, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente: 100g șuncă Serrano, feliată subțire 200g rucola sau mix de salată verde 100g mozzarella sau brânză feta, tăiată cubulețe 10 roșii cherry, tăiate pe jumătate 50g măsline negre, fără sâmburi 3 […]

Salată cu nuci şi brânză

Salata rece cu sunca

Salata rece cu sunca din: sunca, castraveti, oua, salata verde, patrunjel, lamaie, sare, smantana. Ingrediente: 200 g şuncă presată 4 castraveti muraţi 1 castravete proaspăt 2 ouă fierte salată verde pătrunjel Pentru sos: 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud 1 lingură de zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de sare 100 ml smântână 25% ulei de […]

 

Spuma cu sunca

Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie

Spuma de sparanghel cu sunca si salata de ceapa rosie din: unt, sparanghel, smantana, lapte, usturoi, spanac, gelatina, oua, sunca, ceapa, ulei, lamaie, nasturel. Ingrediente: 1 lingură de unt 250g de sparanghel tăiat fin 300ml de smântână pentru friscă 200ml de lapte 1/2 căţel de usturoi, tăiat felii 1 mână de spanac tânăr 2 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.