Salata cu spanac, rosii si somon afumat

Printeaza

Salata cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry, castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de lamaie, mustar  dijon si capere.

Ingreediente:Salata_cu_spanac_rosii_si_somon_afumat

  • 4 ouă
  • 220g de spanac, rucola sau spanac tânăr
  • 12 roşii cherry, tăiate în patru
  • ½ castravete mare, tăiat cubuleţe
  • 1 avocado copt, tăiat felii
  • 4 cepe verzi, mărunţite
  • 250g file de somon afumat

pentru dressing:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriţă muştar de Dijon
  • 1 lingură de capere, tăiate grosier

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle astfel: se scufundă în apa care fierbe şi se lasă la foc mic 7 minute, pentru un gălbenuş moale sau 8 minute, pentru un gălbenuş ferm. Se scot din apă, se lasă la răcit, se decojesc şi se taie în patru. Se împart în mod egal verdeţurile, castravetele, feliile de avocado şi ceapa pe patru farfurii. Se aşază câte un ou deasupra fiecărei salate şi se adaugă câteva fâşii subţiri de somon afumat.

Pentru dressing se amestecă ingredientele, adăugând piper proaspăt măcinat şi o lingură de apă. Se stropeşte salata de pe fiecare farfurie cu dressing. Se poate servi la prânz sau la cină, alături de pâine prăjită sau de chifle din făină integrală.

Salata cu spanac, rosii si somon afumat

Salata_cu_spanac_rosii_si_somon_afumat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine salata cu spanac!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.