Salata cu rucola, rosii si busuioc
PrinteazaSalata cu rucola, rosii si busuioc din: frunze de rucola, rosii, ceapa verde, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, piper negru.
- 4 maini de frunze proaspete de rucola
- 12 rosii mici, taiate in jumatate
- 4 cepe verzi, taiate
- 4 crengute de busuioc proaspat
- otet balsamic si ulei de masline de calitate superioara
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Clătiţi cu atenţie frunzele de rucolă într-o strecurătoare deasupra unui castron cu apă rece.
Scuturaţi frunzele de apă şi ştergeţi-le cu un şervet. Aşezaţi frunzele în patru farfurii şi puneţi deasupra jumătăţile de roşii, cepele verzi tăiate şi crenguţele de busuioc.
La servire, asezonaţi cu oţet balsamic şi ulei de măsline, după gust, apoi măcinaţi piper negru deasupra.
Această salată e delicioasă atunci când e servită împreună cu felii calde şi crocante de pâine ciabatta, iar ca să faceţi în aşa fel ca totul să arate ca o masă în regulă, adăugaţi bucăţi de somon afumat, şuncă tăiată subţire sau pui afumat – ori avocado pentru varianta vegetariană.
Salata cu rucola, rosii si busuioc
Pofta buna!