Salata cu rosii, ceapa verde si menta

Printeaza

Salata cu rosii, ceapa verde si menta din: schinduf,  gris foarte fin, roşii nu prea coapte, ceapă albă, ceapa verde, ulei de măsline, lămâie, pătrunjel, mentă, frunze de viţă de vie comestibilă, sare, piper negru.

Salata cu rosii, ceapa verde si menta

Ingrediente:

  • 250 g schinduf
  • 250 g gris foarte fin
  • 1 kg roşii nu prea coapte
  • 250 g ceapă albă
  • 200 g ceapă verde
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat
  • 10 frunze de mentă
  • 1 coş cu frunze de viţă de vie comestibilă
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se pune schinduful şi grisul într-o sită fină şi se toarnă deasupra puţină apă, ca să se ude bine aceste două ingrediente.

Se amestecă cu vârful degetelor şi se lasă să se scurgă, înainte de a se întinde pe un platou, pe care îl veţi ţine la cald timp de 30 de minute, ca să se îndepărteze excesul de umiditate. In acest timp, se toică mărunt cele două feluri de ceapă şi se taie roşiile în bucăţi.

Se vor pune apoi într-o salatieră mare, împreună cu grişul şi schinduful şi se va amesteca totul cu ulei, sucul de lămâie, pătrunjelul şi menta tocată. Se sărează, se dă gust cu puţin piper şi se lasă şă se liniştească preparatul la rece, timp de 15-20 de minute.

Când se serveşte, se împarte în patru .farfurii, ornate fiecare cu trei frunze de viţă de vie. Se aşează coşul cu frunze de viţă de vie în mijlocul mesei şi mesenii sunt invitaţi să mănânce cu degetele, Măsurând dumîcaţiiln frunze.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.