Salată cu pui si pepene murat

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de pui cu: cartofi albi, morcovi, pepeni murati, ceapa rosie, radacina de patrunjel, ulei, otet balsamic, sos de soia, ceapa verde, sare, piper, busuioc verde, smantana.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 600 g cartofi albi
  • 3 morcovi
  • 3 pepenaşi muraţi
  • o ceapă roşie
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 150 ml ulei
  • 50 ml oţet balsamic
  • o lingură cu sos de soia
  • o legătură ceapă verde
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • smântână

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se dezosează, se taie bucăţele şi se condimentează. Se prăjesc bucăţile în puţin ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se pun într-un bol. Cartofii, morcovii şi rădăcina de pătrunjel se spală, se fierb în apă cu sare şi se curăţă de coajă.

Se taie felii potrivit de groase, se amestecă bine cu ulei, sare şi piper şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins până devin aurii, se scot şi se pun peste pui. Pepenaşii muraţi se ţin în apă rece ca să elimine din sare, apoi se taie felii şi se pun peste cartofi.

Ceapa roşie şi ceapa verde se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Uleiul de măsline rămas se amestecă bine cu oţetul balsamic, sos de soia, sare, piper şi busuioc după gust.

Se pasează cu un blender, se toarnă peste ingredientele din bol şi se amestecă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.