Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez

Printeaza

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez din: piept de rată, sos de soia, miere, tăiţei laţi de orez, limete, ţelina apio, ulei de arahide, frunze de mentă, frunze de busuioc, alune, ardei iuti.

Salata_cu_piept_de_rata_miere_si_taitei_de_orez

Ingrediente:

  • 600 g piept de rată
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu miere
  • 200 g tăiţei laţi de orez
  • 4 limete
  • 2 fire de ţelina apio
  • 2 linguri cu ulei de arahide
  • 2 mâini de frunze de mentă
  • 2 mâini de frunze de busuioc
  • 40 g alune
  • 2 ardei iuţi
  • frunze de mentă si busuioc pentru decor

Mod de preparare:

Pune pieptul de raţă cu pielea în jos pe grătarul încins şi rumeneşte-l cinci minute. Amestecă sosul de soia cu mierea şi asezonează cu piper proaspăt măcinat.

Intoarce bucata de came cu pielea în sus, unge-o cu amestecul de soia si aşaz-o intr-o tava, pe un grătar (pentru a strânge grăsimea). Dă la cuptor pentru o jumătate de oră.

Prepară pastele de orez conform instrucţiunilor producătorului şi scurge-le într-o sită. Amestecă zeama de la două limete cu uleiul de arahide şi toarnă peste firele de apio tăiate după preferinţă, frunzele de mentă şi busuioc, aşezate într-un bol încăpător.

Adaugă pieptul de raţă, ardeiul iute feliat cât mai subţire, alunele zdrobite şi limetele rămase, tăiate în sferturi. Garniseşte cu frunze de mentă si busuioc si serveste salata de îndată.

Salata cu piept de rata, miere si taitei de orez

Salata_cu_piept_de_rata_miere_si_taitei_de_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.