Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie

Printeaza

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie din: iaurt gras, maioneză, usturoi, sare, piper, chili, piepţi de raţă, rosii, ceapa verde, frunze de spanac proaspăt, salată verde, sfeclă roşie de la borcan.

Salata_cu_piept_de_rata_iaurt_si_sfecla_rosie

Ingrediente:

  • 150 g iaurt gras
  • 50 g maioneză
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • chili
  • 600 g piepţi de raţă
  • 4 roşii
  • 2 cepe verzi
  • 120 g frunze de spanac proaspăt
  • 1 salată verde
  • 120 g sfeclă roşie de la borcan

Mod de preparare:

Se prepară dressingul: se amestecă iaurtul cu maione­ză, usturoi pisat şi sare; se condimentează după gust cu chili şi piper. Se lasă să se marineze la frigider.

Se taie pieptul de raţă în patru; fiecare porţie se spală şi se şterge. Se crestează pielea cu un cuţit ascuţit, fără a atinge carnea de de­desubt. Se freacă cu sare şi piper.

Se încinge o tigaie antiaderentă: se aşază piepţii de raţă cu partea cu pielea în jos şi se prăjesc la foc mijlo­ciu cca 12 min. Se întoarce carnea pe partea cealaltă şi. se prăjeşte cca 10 min.

Se scoate carnea din tavă şi se înfăşoară în folie de alumi­niu; se lasă să se odihnească cca 5 min. Apoi se lasă să se răcească complet.

Se taie roşiile felii. Se taie rondele ceapa verde. Se taie mărunt frunzele de spanac mai mari. Se taie fâşii salata verde. Se taie felii subţiri sfecla roşie. Intr-un castron se amesecă atent spanacul împreună cu ceapa şi frunze­le de salată.

Se repartizează pe farfurii amestecul de salată cu roşii şi sfeclă; se sărează şi se piperează. Piepţii se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se aşază pe farfurii, cu dressingul.

Salata cu piept de rata, iaurt si sfecla rosie

Salata_cu_piept_de_rata_iaurt_si_sfecla_rosie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.