Salata cu peste afumat

Printeaza

Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Ingrediente:

  • 500 g peşte afumat
  • 250 g fasole albă
  • 250 g fasole roşie
  • 4 castraveţi muraţi
  • 250 g năut
  • o lingură de capere
  • o ceapă
  • 50 g miezuri de nucă
  • seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • roşii cherry
  • smântână

Preparare:

Fasolea albă, fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se fierb separat, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Castraveţii se taie în felii subţiri, se pun într-o strecurătoare şi se presează puţin ca să iasă sucul.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-o tigaie fără ulei împreună cu o linguriţă de seminţe de susan.

Se lasă la răcit, se pun într-un castron împreună cu cele două tipuri de fasole, năutul şi castraveţii tăiaţi. Se adaugă caperele, sarea, piperul, peştele afumat tăiat în bucăţele, sucul de lămâie, uleiul de măsline şi pătrunjelul verde tocat.

Se amestecă bine ca să nu se sfărâme peştele, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece 30 de minute.

Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine salata asta cu peste afumat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.