Salata cu pastrav afumat si cartofi

Printeaza

Salata cu pastrav afumat si cartofi din: cartofi, otet de vin rosu, marar, capere, ceapa rosie, pastrav afumat, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin si zahar.

Ingrediente:Salata_cu_pastrav_afumat_si_cartofi

  • 800 g de cartofi, necuratati de coaja
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 2 lingurite de marar, tocat marunt
  • 1 lingura cu capere mici in saramura, scurse si clatite
  • 1 ceapa rosie mica, taiata in rondele subtiri
  • 4 maini de nasturel
  • 175 g pastrav sau macrou afumat, fara piele si oase, iar carnea rupta in bucati

dressing:

  • 2 linguri de mustar cu boabe
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de zahar

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă cu apă, sărată în prealabil. Adu-i la punctul de fierbere şi lasă-i să fiarbă 10 minute sau până se frăgezesc, apoi scurge apa. Când sunt suficient de reci pentru a-i putea ţine în mână, decojeşte-i şi taie-i în felii groase. Răstoarnă feliile într-un bol şi adaugă oţetul, apoi asezonează.

Pentru dressing, amestecă toate ingredientele într-un bol mic. Toarnă-I peste cartofi şi adaugă mărarul, caperele şi ceapa. Aranjează salata pe farfurii, cu câte o mână de năsturel, apoi pune deasupra peştele afumat.

Salata cu pastrav afumat si cartofi

Salata_cu_pastrav_afumat_si_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.