Salata cu oua de prepelita, ridichi si curcan

Printeaza

Salata cu oua de prepelita, ridichi si curcan din: ouă de prepeliţă, piept de curcan, ridichi de lună, salată verde, ardei gras verde şi roşu, andive, iaurt, usturoi, pătrunjel verde, nucşoară, sare, piper.

Ingrediente:Salata_cu_oua_de_prepelita_ridichi_si_curcan

  • 10 ouă de prepeliţă
  • 400 g piept de curcan
  • 3 legături ridichi de lună
  • 4 frunze de salată verde
  • câte 1/2 ardei gras verde şi roşu
  • 4 frunze de andive
  • 200 g iaurt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • piper
  • sare
  • 1 vârf de nucşoară

Mod de preparare:

Fierbe ouăle 4 minute, în apă uşor sărată, cronometrând din momentul în care apa începe să clocotească.

Scurge apa şi răceşte-le în apă rece, apoi curăţă-le şi taie-le în rondele.

Pune la fiert pieptul de curcan, în apă cu sare. Dacă doreşti, adaugă la fiert un morcov şi o ţelină mică.

Scurge carnea fiartă şl tai-o în felii subţiri.

Taie în fâşii subţiri ardeii şi andivele, iar ridichile în rondele subţiri.

Pentru dressing, amestecă iaurtul cu usturoiul curăţat şi zdrobit, nucşoara, sare şi piper după gust.

Intr-un castron tapetat cu frunze de salată, pune ingredientele solide amestecate, stropeşte cu dressing-ul şi presară pătrunjel fin tocat. Las-o la rece 10-15 minute.

Salata cu oua de prepelita, ridichi si curcan

Salata_cu_oua_de_prepelita_ridichi_si_curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.