Salata cu orez, dovlecel si fasole verde

Printeaza

Salata cu orez, dovlecel si fasole verde din: orez cu bob lung, sare, ardei gras roşu, dovlecei, ulei de măsline,  fasole verde, boabe de fasole din conservă, suc de lămâie, pătrunje

Salata_cu_orez_dovlecel_si_fasole_verde

Ingrediente pentru salată:

  •  200 g orez cu bob lung, prefiert
  •  sare
  •  1 ardei gras roşu
  •  2 dovlecei mici
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  50 ml apă
  •  250 g fasole verde
  •  125 g boabe de fasole din conservă

Ingrediente pentru vinegretă:

  •  5 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri suc de lămâie
  •  3 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Se trece orezul prefiert prin jet de apă rece, se aşază într-o oală cu apă şi sare şi se dă în clocot. Apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 17-20 min.

Se curăţă ardeiul gras de co­toare, pieliţe şi seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se taie felii dovleceii şi se prăjesc în ulei în­cins cca 5 min. Se adaugă la fi­nal cuburile de ardei gras şi puţină apă; se lasă să se înăbuşe puţin sub capac.

Se spală fasolea verde sub jet de apă rece. Se tapetează cu hârtie de copt sita dispozitivului de fiert la aburi şi se fierbe fa­solea în abur cca 6 min. astfel încât să rămână crocantă. Se scurg boabele de fasole din con­servă.

Se amestecă uleiul cu suc de lămâie, pătrunjel, sare şi piper. Se aşază legumele într-un cas­tron şi se stropesc cu vinegretă; se adaugă orezul şi se ameste­că. Se serveşte ca fel principal sau ca garnitură la un preparat din peşte fript.

Salata cu orez, dovlecel si fasole verde

Salata_cu_orez_dovlecel_si_fasole_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.