Salată cu nuci şi brânză albastră

Printeaza

Salată cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde, pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra.

Ingrediente:Salata_cu_nuci_si_brânza_albastra

  • 100 g nuci
  • 2 linguri zahar fin
  • 1 capatana raddicchio
  • 1 capatana salata verde
  • 2 pere
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 g branza albastra

 

Mod de preparare:

Se prăjesc nucile într-o tigaie, la foc moale, fără adaos de grăsime. Se adaugă zahăr şi se amestecă până ce zahărul se ‘ topeşte şi nucile se caramelizează. Se aşază pe hârtie de copt şi se lasă să se răcorească.

Se spală salata verde şi raddicchio şi se curăţă frunzele. Se rup bucăţi. Se curăţă perele de cotoare şi se taie felii. Se stropesc cu oţet balsamic şi ulei de măsline. Se sărează, se piperează şi se repartizează în boluri.

Se presară în fiecare bol brânză zdrobită cu furculiţa şi nuci caramelizate.

Salată cu nuci şi brânză albastră

Salata_cu_nuci_si_brânza_albastra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.