Salata cu naut
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei de masline, otet, busuioc.
Ingrediente:
- 100 g boabe de năut
- 1 conopidă mai mică
- 1 fir de praz
- ulei
- sare
Ingrediente dressing:
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu oţet balsamic
- câteva frunze de busuioc tocate
Mod de preparare:
Pune la înmuiat năutul de cu seară în apă fierbinte. Dacă ai răbdare, curăţă-l de coajă, apoi pune-l la fiert în apă cu sare şi o lingură cu ulei. Curăţă prazul, taie-l rondele şi căleşte-l în puţin ulei. Separat, desfă conopida în bucheţele, fierbe-o în apă cu sare, după care scurge-o bine. Intr-un castron, amestecă năutul fiert cu bucheţelele de conopidă.
Adaugă prazul călit şi răcorit. Toarnă într-un borcan uleiul şi oţetul. Adaugă un praf de sare şi frunzele de busuioc tocate. Agită bine şi stropeşte salata cu dressingul astfel obţinut.
Pofta buna!