Salata cu frunze de sfecla

Printeaza

Salata cu frunze de sfecla din: frunze de sfecla, ceapa verde, usturoi, fasole verde, file de peste, morcovi, unt, zahar, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente:Salata_cu_frunze_de_sfecla

  • 5-6 frunze de sfecla 3 fire de ceapa verde
  • 3 fire de ceapa verde (coditele)
  • 2 fire de usturoi (frunzele si tulpina)
  • 3-4 pastai de fasole verde (foarte verde)
  • 150 g file de peste sau sunca presata (optional)
  • 2 morcovi
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar

pentru dressing:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Alegi frunze foarte proaspete de sfecla pe care le speli sub jet de apa rece, apoi le usuci cu prosoape absorbante.

Procedezi la fel cu restul legumelor. Tai frunzele de ceapa si usturoiul bucati de 2 cm.

Separat, cureti morcovii si ii tai bucati sau batoane de circa 2 cm. Procedezi la fel cu pastaile de fasole verde.

Fierbi morcovii si pastaile păstăile în apă (doar cât să le acopere), în care adaugi sare şi o linguriţă de zahăr.

După 2 minute le strecori.

Căleşti în unt frunzele de sfeclă păstrate întregi şi restul legumelor, circa 1 minut, până se înmoaie puţin.

Toate legumele trebuie să rămână crocante şi să-şi păstreze culoarea legumelor proaspete.

Dupa răcirea perfectă, aşezi legumele într-o salatieră.

După preferinţă, poţi adăuga file de peşte (preferabil somon), sau şuncă pesată şi asezonezi cu un dressing preparat din ulei de măsline, zeamă de lămâie.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Salata cu frunze de sfecla

Salata_cu_frunze_de_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.