Salata cu fasole, porumb si ardei iute

Printeaza

Salata cu fasole, porumb si ardei iute din: fasole alba, fasole rosie, porumb dulce, ardei verzi, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, piper, sare grunjoasa, ulei de masline, otet balsamic, crutoane aromate cu usturoi.

Ingrediente:Salata_cu_fasole_porumb_si_ardei_iute

  • 300 g faole alba
  • 200 g fasole rosie
  • 150 g porumb dulce
  • 2 ardei verzi
  • un ardei iute
  • 2 ardei capia
  • o legatura patrunjel
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura zahar sau miere
  • piper negru si rosu macinat
  • sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • crutoane aromate cu usturoi

 

Mod de preparare:

Fasolea albă se alege, se spală şi se lasă câteva ore în apă să se umfle. Se scoate apoi şi se pune să fiarbă. Se aruncă de două ori apa de la ea, ca să se elimine toxinele si, după ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită. Fasolea roşie şi porumbul se scot din bor­cane şi se ţin în apă rece.

Se spală ardeii, se curăţă, se taie feliuţe şi se amestecă cu fasolea şi porumbul dulce. Separat, se pregăteşte sosul. Se amestecă într-un bol sarea, mierea, zeama şi coaja de lămâie, uleiul, oţetul şi pătrunjelul şi se toarnă peste fasole. Se serveşte cu crutoane.

Salata cu fasole, porumb si ardei iute

Salata_cu_fasole_porumb_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.