Salată cu fasole, năut si porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: fasole rosie boabe, fasole alba boabe, naut, porumb, ciuperci, ceapa alba, usturoi, oregano, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, arpacas.

 

Ingrediente:

  • 100 g fasole roşie boabe
  • 100 g fasole albă boabe
  • 100 g năut
  • 100 g porumb din conser­vă
  • 200 g ciuperci mici
  • o ceapă albă
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă cu oregano uscat
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • suc de lămâie
  • arpacaş

 

Mod de preparare:

Fasolea albă, fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte.

Se fierb în două-trei ape, se scurg şi se pun din nou la fiert în apă rece.

Se condimentează, se lasă să fiarbă până se înmoaie, se clătesc şi se pun într-un bol.

Ceapa şi .usturoiul se curăţă de foi şi se călesc în uleiul încins.

Se adaugă ciupercile, se mai ţin pe foc până se înmoaie şi se ia cratiţa de pe foc.

Se presară cele două tipuri de fasole şi năutul, se adaugă sare şi piper după gust, puţin suc de lămâie, boabele de porumb şi oregano uscat.

Se ames­tecă, se pune în boluri şi se serveşte imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.