Salata cu creveti, branza si icre de somon

Printeaza

Salata cu creveti, branza si icre de somon din: creveţi roz, brânză feta, castravete, ridichi, salată verde mare (lăp­tucă, cicoare, batavia sau romană), icre de somon (sau de păstrăv), ulei de măsline, lamaie, ceapa noua, menta, sare, piper.

Ingrediente:Salata_cu_creveti_branza_si_icre_de_somon

  • 400 g de creveţi roz, fierţi
  • 150 g de brânză feta
  • 1 castravete mare
  • 1 legă­tură de ridichi
  • 1 salată verde mare (lăp­tucă, cicoare, batavia sau romană)
  • 1 borcănel de icre de somon (sau de păstrăv)

Pentru sos:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă nouă
  • 4 frunze de mentă proaspătă
  • sare
  • piper râşnit

Mod de preparare:

Decorticaţi creveţii. Curăţaţi cas­travetele de coajă, tăiaţi-1 în două, scoateţi-i seminţele, apoi tăiaţi-1 fin. După ce aţi îndepărtat frunzele ridichilor, spăiaţi-le, zvântaţi-le şi faceţi-le rondele.

Spălaţi salata verde şi lăsaţi-o la scurs. După aceea, tăiaţi brânza feta în cubuleţe.

Pregătiţi sosul într-o salatieră: curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. Cu o foarfecă, tăiaţi frunzele de mentă proaspătă.

Adăugaţi sucul lămâii stoarse, uleiul de măsline, săraţi, piperaţi şi amestecaţi cu grijă, în momentul servirii, puneţi toate ingredientele în salatieră şi ameste­caţi uşor.

Deasupra acestei salate, puneţi icrele de somon.

Salata cu creveti, branza si icre de somon

Salata_cu_creveti_branza_si_icre_de_somon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.