Salata cu clesti de crab

Printeaza

O reteta de salata cu clesti de crab si varza alba, limeta, ulei de masline, zahar tos, sos de peste, sare, piper, seminte de susan, marar si stafide.

Ingrediente:Salata cu clesti de crab

  • o varză albă mică
  • 3 cartofi albi
  • 500 g cleşti de crab
  • o limetă
  • două linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o linguriţă de sos de peşte
  • sare
  • piper
  • o lingură de seminţe de susan
  • o legătură de mărar
  • stafide

 

Mod de preparare:

Se unge cu ou bătut, se intro­duce în cuptor şi se coace circa 30 de minute la foc potrivit. Cartofii se spală, se fierb în coajă cu puţină sare, se lasă să se răcească puţin, apoi se curăţă şi se spală cu apă rece.

Se lasă să se răcească complet, se taie felii, apoi cubuleţe şi se puin într-uft vas mai mare. Cleştii de crab se spală, se fierb în apă cu puţină sare, se scot şi se lasă să se răcească.

Se curăţă carnea din interior şi se pune peste cartofii din vas împreună cu seminţele de susan, mărarul tocat şi stafidele. Se adaugă varza albă spălată, tăiată fideluţă şi frecată cu puţină sare ca să se înmoaie.

Intr-un castron se pun sucul şi coaja de limetă rasă, uleiul de măsline, zahărul tos, sosul de peşte, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă totul bine, se toarnă peste ingredientele din castron şi se amestecă. Se serveşte imediat, presă­rată cu mărar tocat sau se intro­duce la rece pentru 30 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.