Salata cu carne de rata si grepfrut rosu

Printeaza

Salata cu carne de rata si grepfrut rosu din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune de padure, ulei de masline.

Ingrediente:Salata_cu_carne_de_rata_si_grepfrut_rosu

  • 6 bucati piept de rata, pielita crestata
  • 2 linguri sumac
  • 1 lingura chimen macinat
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 200 g fasole verde
  • 2 bucati grapefrut rosu, desfacut segmente, sucul pastrat deoparte
  • 20 g patrunjel, tocat
  • 1 ceapa rosie, taiata julien
  • 250 g quinoa
  • 2 linguri alune de padure, rumenite si tocate
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Lasă carnea la marinat cu sumac, chimen, coaja de portocală 30 min. Incinge cuptorul la semnul 7/220°C.

Incinge vasul neaderent şi prăjeşte carnea cu pieliţa în jos la temperatură maximă 4-5 min şi apoi dă la cuptor 7 min, până când se pătrunde complet.

Lasă să stea 10 min înainte de a tăia felii. Fierbe fasolea verde în apă cu sare 2-3 min si apoi scurge de apa si clateste sub jet de apa rece.

Combina cu grepfrut, patrunjel, ceapa si quinoa si asaza pe platoul de servit. Asaza feliile de carne deasupra si presara alunele rumenite. Serveste stropit cu sucul de grepfrut si cu uleiul de masline.

Salata cu carne de rata si grepfrut rosu

Salata_cu_carne_de_rata_si_grepfrut_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.