Salata cu capere

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de capere, rosii, ceapa verde, masline, boia iute, otet de mere, telina, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Salata cu capere

  • 4 roşii
  • 2 linguri capere murate
  • 1 legătură ceapă verde
  • 10 măsline
  • 1 lingu­riţă boia iute
  • 2 linguri oţet de mere
  • 1 ţelină mică
  • 1 căţel usturoi
  • 4 linguri ulei de măsli­ne
  • 1 linguriţă oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Roşiile se scufundă rapid în apă clocotită, se scot, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Ţelina, tăiată felioare sau bastonaşe, se adaugă la roşii.

La fel şi ceapa, tăiată rondele. Se face un sos din: oţet, boia, oregano, usturoi, sare şi piper. Se presează cu o lingură de lemn ca­perele, se adaugă împreună cu măslinele în castron peste roşii, ţelină şi ceapă.

Se toar­nă sosul peste legume şi se amestecă bine. Salata de capere se poate asocia şi cu peşte sau preparate din ouă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.