Salată cu branză mozarella

Printeaza

Salată cu branză mozarella

Salată cu branză mozarella

Ingrediente:

  • 150 g fasole roşie boabe
  • 150 g boabe de năut
  • o salată verde
  • un morcov
  • un ardei capia
  • un gogoşar
  • un ardei iute
  • 400 g brânză mozarella biluţe
  • busioc
  • oregano
  • oţet balsamic
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • brânză de oaie
  • crutoane

Preparare:

Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, ca să fiarbă mai repede.

Se pun la fiert în apă clocotită, li se schimbă apa de două-trei ori, apoi se fierb cu sare şi piper, se clătesc cu apă rece şi se pun într-o strecurătoare.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un vas mai mare, împreună cu fasolea şi năutul.

Se adaugă ardeiul capia şi gogoşarul tăiaţi julien sau felii mai mari, oregano şi busuioc tocat. Salata verde se spală, se rupe fâşii şi se pune în vas, împreună cu brânza mozarella şi ardeiul iute tocat mărunt.

Se toarnă două linguri de ulei de măsline şi două linguri de oţet balsamic, se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se serveşte imediat

La salată se mai poate adăuga brânză de oaie sau crutoane de pâine.

Salată cu brânză mozarella

Salată cu brânză mozarella.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O salata cu mozzarella foarte gustoasa. Probati si voi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.