Salată crocantă de ridichii şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de salata corcanta de ridichi cu rosii din: rosii, ceapa rosie, castravete, ridichi, ulei vegetal, seminte de mustar, mustar dijon, zeama de lime, zahar fin, ardei iute si frunze de menta.

Ingrediente:Salată crocantă de ridichii şi roşii

  • 350g de roşii, tocate
  • 3 cepe roşii, tocate fin
  • 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
  • 200g de ridichi, tăiate sferturi

pentru dressing:

  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriţă seminţe de muştar
  • 1  linguriţă cu vârf de muştar Dijon
  • zeama de la 2 limes
  • 2  linguriţe de zahăr fin
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat fin
  • 1 mână frunze de mentă, rupte în bucăţi

Mod de preparare:

Pentru dressing, se încinge uleiul într-o tigaie, apoi se adaugă seminţele de muştar şi se călesc până încep să pocnească. Se pun într-un bol şi se lasă la răcit. Se adaugă restul ingredientelor pentru dressing şi se amestecă totul.

Se pun roşiile, ceapa, castravetele şi ridichea în vasul cu dressing, se amestecă până se acoperă de dressing, apoi se lasă la temperatura camerei 10 minute înainte de a servi.

Salată crocantă de ridichii şi roşii

Salată crocantă de ridichii şi roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.