Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

Printeaza

O reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 500 g sparanghel subţire
  • 2 dovlecei
  • 2 inimi de salată verde
  • 1 avocado
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 1 legătură de arpagic verde
  • 2 pahare de vin alb sec
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sparanghelul eliminând ultima parte a tulpinii şi spălaţi-l sub un jet de apă rece. Adunaţi-l într-un mănunchi şi legaţi-l cu fir ali­mentar, apoi puneţi-l într-o crăticioară înaltă. Turnaţi apă călduţă acoperind pe trei sferturi sparanghelul. Partea superioară nu trebuie cufundată în apă, ci fiartă la aburi. Potriviţi de sare şi fierbeţi-l circa 12 minute.

Scoateţi apoi sparanghelul, dezlegaţi-l şi păstraţi-l deoparte. în aceeaşi apă puneţi la fiert dovleceii spălaţi şi cu capetele tăiate, circa 10 minute. Scoateţi-i cu o spumieră şi păstraţi-i deoparte. Turnaţi în crăticioară vinul alb, daţi în clocot şi puneţi în el creveţii să se facă 5 minute.

Curăţaţi de coajă avocado, tăiaţi-l cubuleţe şi stropiţi-le cu două linguri de suc de lămâie, să nu se înnegrească. Tăiaţi rondele dovle­ceii şi sparanghelul mai întâi în două pe lung, apoi bucăţi cam de 4 cm.

Amestecaţi toate ingredientele într-un cas­tron de salată. Asezonaţi-le cu un sos din suc de lămâie, ulei, puţină sare şi piper, bine bătute. Aromatizaţi sosul cu pătrunjel tocat şi arpagic verde mărunţit şi amestecaţi uşor. Pe fiecare farfurie aşezaţi frunzele de salată verde bine spălată, scursă şi tăiată fideluţă, peste care distribuiţi preparatul.

Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado


Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.