Salata Cezar cu creveti

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de salata cezar cu creveti din: ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, galbenus de ou, mustar fara zahar, sos worcestershire, otet de vin, parmezan, bacon, salata verde, crevet, sare si piper.

Ingrediente:Salata Cezar cu creveti

sos vinaigrette:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 fileuri de anşoa
  • 1 căţel de usturoi strivit
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 linguriţă muştar fără zahăr
  • 1/2 linguriţă sos Worcestershire
  • 1 lingură oţet de vin
  • 2 linguri parmezan ras

pentru salată:

  • 1 felie bacon
  • 1/2 salată verde
  • 14 creveţi medii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

După ce ai făcut sosul vinaigrette, ocupă-te de salata propriu-zisă. Taie felia de bacon şi perpeleşte-o într-o tigaie de teflon, până devine crocantă. Apoi pune-o pe o hârtie absorbantă. Adaugă creveţii în aceeaşi tigaie şi căleşte-i la foc mediu spre mare, amestecând 3 – 4 mi­nute, până devin opaci şi roz. Sărează şi piperează.

Spală şi usucă salata verde. Pune deoparte frunzele exterioare şi păstrează-le doar pe cele din mijloc, de culoare verde deschis. Desfa-le în bucăţi mici, cu mâinile.

Amestecă într-un castron salata cu bucăţile de bacon. Pune sosul vinaigrette şi amestecă bine. Pune creveţii deasupra şi serveşte.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata cezar cu creveti
  • salata cezar cu crevete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.