Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de cartofi, gasca afumata si portocale din: cartofi, piept de gasca afumata, zahar, portocale, boabe de ienupar, foaie de dafin, amidon, unt, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Salata de cartofi, gasca afumata si portocale

  • 3 cartofi albi
  • 1 piept de gâscă afumat
  • 3 portocale
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 boabe de ienupăr
  • 1 foaie de dafin
  • 1  vârf de cuţit amidon
  • 30 g unt
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi pune-i la fiert întregi în apă rece cu sare. Stoarce portocalele şi strecoară zeama. Pune puţină coa­jă rasă de portocală în ulei şi las-o să se infuzeze.

Toarnă zeama de portocale într-o tigaie, adaugă za­hărul, foaia de dafin, boabele de ienupăr şi fierbe-le la foc mic până când lichidul scade, adaugă apoi untul frecat cu amidonul, sare şi piper după gust.

Taie pieptul de gâscă felii subţiri şi aşază-le pe farfu­rii, pune alături cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi mai mari şi condimentează totul cu sosul scăzut de portocale. Presară pătrunjel tocat şi serveşte.

Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale

Salata de cartofi, gasca afumata si portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.