Salată de cartofi şi ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa verde, unt, castraveciori, smantana, suc de lamaie, ceapa rosie, piper, sare, menta si patrunjel.

Ingrediente:Salată de cartofi şi ceapă

  • 800 g cartofi mici
  • 8 cepe verzi mici
  • 20 g unt
  • 4 castraveciori
  • 100 g smântână
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 ceapă roşie
  • piper
  • sare
  • 3 crenguţe de mentă
  • 2 linguri de pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se atie cartofii in felii de 1 cm grosime, se pun in apa rece si se fierb 10 minute. Se scurg. Castraveciorii se taie felii si se amesteca cu cartofii si cu ceapa rosie, taiata felii.

Se taie ceaqpa spalata in bucati si se insira pe bete de frigarui. Se incalzeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa, care se va rumeni pe o parte si pe alta.

Se amesteca smantana cu o parte din sucul de lamaie, se adauga frunzele de menta tocate, patrunjelul si se obtine un sos, care se asezonaeaza cu sare si piper.

Se imparte salata de cartofi in boluri, se toarna sosul si se presara patrunjelul verde. Se stropesc cepele de pe betele de frigarui cu restul de suc de lamaie si se servesc cu salata de cartofi.

Salată de cartofi şi ceapă

Salată de cartofi şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.