Salata calda cu halloumi, naut si lime

Printeaza

O reteta savuroasa de Salata calda cu halloumi, naut si lime din: fasole verde, naut, zeama si coaja de lime, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei copti, rosii cherry, rucola, patrunjel si branza hallomi.

Ingrediente:

  • 100 g fasole verde
  • 1 conserva de 400 g cu naut, scurs si clatit
  • zeama si coaja rasa de la 1 lime
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat fin
  • 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
  • 2 ardei copti din borcan, scursi si feliati
  • 100 g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 1 mana de rucola
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 140 g branza halloumi, feliata

 

Mod de preparare:

Fierbe fasolea în apă clocotită timp de 3 minute, până se înmoaie. Adaugă năutul în ultimul minut, pentru a-l încălzi, între timp, pregăteşte dressingul. într-un bol mare, amestecă bine zeama şi coaja de lime rasă cu 3 linguri de ulei şi ardeiul iute, apoi asezonează. Scurge fasolea şi năutul şi amestecă-le bine cu dressingul.

Toarnă apă clocotită peste ceapa roşie şi las-o deoparte 5 minute, să se înmoaie, apoi scurge-o şi clăteşte-o. Adaugă ardeii copţi, roşiile, rucola, pătrunjelul şi ceapa peste fasolea din bol. Amestecă bine, ca să se acopere toate ingredientele cu dressing, apoi împarte totul în 2 farfurii.

Incinge uleiul rămas într-o tigaie, adaugă feliile de halloumi şi prăjeşte-le câte 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Aşază câteva felii în fiecare farfurie.

Salata calda cu halloumi, naut si lime

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. pacat ca nu se vede nimic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.