Salată caldă de ficaţei

Printeaza

Salată caldă de ficaţei

Se spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii bistrourilor şi anume salata caldă din ficat de pui sau de raţă.

Frunzele care se folosesc pentru această salată trebuie să nu se înmoaie atunci când se pun ficaţeii calzi peste ele. Ar merge foarte bine spanacul, salata rocket, andivele sau câte puţin din toate.

Ficaţeii proaspeţi trebuie să provină de la păsări de curte care au crescut în aer liber. După ce sunt condimentaţi, ei se călesc în puţin unt încins, astfel încât la suprafaţă să se formeze o crustă rumenă, iar în interior să fie încă roz şi suculenţi.

Când sunt gata, se pun pe platou, peste frunzele de salată. In tigaia în care au fost prăjiţi se toarnă o vinegretă făcută cu vin roşu şi bucăţelele foarte mărunte de ficat rumenit care au rămas pe fundul tigaii.

Sosul cald obţinut se toarnă peste salată şi voila, prânzul e gata! Mai lipseşte doar un pahar de vin de Beaujolais şi câteva felii de pâine albă foarte proaspătă.

Ficaţeii moi, prăjiţi rapid, vor contrasta cu frunzele crocante de salată.

Salata_calda_de_ficatei_06

Salată caldă de ficaţei

Salată caldă de ficaţei

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.