Salata calda de spanac

Printeaza

O reteta de salata calda cu spanac, dovlecei, nuci caju, ciuperci, otet balsamic, usturoi, unt, seminte de mustar, ulei de masline, busuic verde si parmezan.

Ingrediente:Salata calda de spanac

  • 500 g spanac proaspăt
  • doi dovlecei
  • 200 g nuci caju
  • 200 g ciuperci
  • 50 ml oţet balsamic
  • 8 căţei de usturoi
  • o baghetă
  • 50 g unt
  • două linguriţe de zahăr tos
  • seminţe de muştar
  • ulei de măsline
  • busuioc verde
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun doi căţei de usturoi, 100 ml ulei de măsline, oţetul balsamic, zahărul tos, o lingură de busuioc tocat, sare şi piper. Se adaugă o linguriţă de seminţe de muştar, se pasează cu un blender, se acoperă cu folie ali­mentară şi se păstrează la cald.

Untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă restul de usturoi pisat, o lingură de busuioc tocat mărunt şi când a început să fiarbă se presară cuburile de pâine.  Se amestecă bine cu o lingură şi se ţin pe foc până încep să aibă o culoare aurie.

Ciupercile şi dovleceii se spală, se taie felii, se prăjesc în puţin ulei şi se pun într-un castron împre­ună cu spanacul spălat şi scurs de apă.

Se adaugă nucile caju, se amestecă şi se aşază pe pla­touri. Se toarnă deasupra sosul, se presară crutoanele şi se serveşte imediat. In momentaul servirii se poate presara deasupra parmezan ras.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.